Deze soep is geweldig! Helemaal vers, overheerlijk en super simpel!
Snipper de ui en fruit deze heel langzaam. Zo smaakt ui het lekkerst, een beetje zoet. Was de tomaten en haal het middenstuk eruit. Dit gaat het makkelijkst door de tomaat 4 keer door te snijden om het kroontje. Voeg de geperste teentjes knoflook toe en bak deze 2 minuutjes mee met de ui. Voeg nu de tomaten toe samen met een snufje zout., de eetlepel rijst en de basilicum. De rijst zorgt ervoor dat de soep wat dikker wordt. Laat een tijdje pruttelen tot de tomaten uit elkaar vallen. Voeg nu een glas water en 1 eetlepel boter toe. Laat even doorkoken. Haal de soep nu van het vuur en pureer met een staafmixer. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje Jumbo:
10 tomaten €2,09
1 ui €0,14
1 eetlepel boter
2 teentjes knoflook
1 eetlepel witte rijst
een snufje zout
wat verse basilicum
die boter kan je gemakkelijk weglaten, voeg een soeplepel olijfolie toe, gezonder en even lekker
Olijfolie is natuurlijk gezond en lekker! Helaas ben ik een van de velen die een tekort heeft aan vitamine D, daarom is boter/margarine voor mij heel gezond! We leven nl. niet in Italië of Spanje. De meeste mensen in Nederland hebben een tekort aan vitamine D.