Courgettesoep voor 33 cent p.p.

Zoals beloofd vandaag een gezond recept. Het is inmiddels “al” 2 januari en we begonnen met gezonder leven, nietwaar?

Vandaag maak ik een heerlijke courgettesoep, het recept heb ik geleend van mijn vriendinnetje Jozien. Deze soep is voor 4 personen, maar je kunt natuurlijk ook de helft maken of het gedeelte dat je overhoudt, invriezen.

Ingrediënten heb ik gekocht bij de Lidl. Deze was vandaag weer gewoon open (hoera!). Qua groenten is Lidl echt mijn absolute favoriet onder de supermarkten. Zeker als je seizoensgroenten koopt, is de kwaliteit altijd goed en de prijs heel gunstig.

eurokoken.nl

Voor de courgettesoep voor 4 personen heb je nodig:
2 courgettes, 2 uien, 2 groentebouillonblokjes, diepvrieserwten, 2 teentjes knoflook, zout en peper, olijfolie.

Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes, schil de courgettes en snijdt deze in blokjes. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur. Voeg na een paar minuten de courgetteblokjes toe en bak even mee. Los de 2 bouillonblokjes op in 1 liter kokend water en voeg de bouillon toe aan de soep. Breng aan de kook en laat met deksel 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu 100 gram erwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper. De soep wordt als het goed is mooi gifgroen. Serveer eventueel met wat stokbrood. Als je stokbrood toevoegt (2 afbakbroden) ben je 0,45 cent voor 4 personen extra kwijt. Bon appetit!

Boodschappenlijstje Lidl:
2 courgettes a €0,49 per stuk
Uien €1,29 voor 2 kg
Groentebouillonblokjes 0,49 voor 10 stuks

Diepvrieserwten hadden ze niet bij de Lidl dus die heb ik bij de Dirk gekocht: €0,59 voor 450 gram