Pasta bolognese voor €1,24 p.p.

Vandaag maak ik een gerecht dat ik volgens mij als student ook regelmatig maakte: pasta bolognese, een klassieker. Niet een bijster origineel recept, maar als je het mij vraagt wel erg lekker én voordelig. Ik maak het altijd met biologisch (runder)gehakt. De maandag is voor mij rennen en vliegen en vandaar dat ik aan het begin van de week vaak een dergelijk pastaatje maak. Als je teveel saus hebt, kun je de rest invriezen zodat je deze de volgende keer kunt gebruiken. Wat heb je nodig?

1 zak pasta penne rigata (500 g), 300 g biologisch rundergehakt, rode, gele en groene paprika, pakje gezeefde tomaten, geraspte kaas, 1 ui, teentje knoflook, Italiaanse keukenkruiden, beetje olijfolie, peper en zout.

eurokoken.nlPel de ui en fruit deze in een beetje olijfolie, bak de knoflook even mee. Voeg nu het rundergehakt toe en rul dit. Snijdt de paprika’s in kleine stukjes en roerbak deze mee, voeg Italiaanse keukenkruiden en peper en zout naar smaak toe. Kook ondertussen de pasta. Voeg de tomatensaus toe aan het gehakt en de paprika’s en meng alles goed tot een mooie saus. Je kunt de saus eventueel pureren met een staafmixer. Dien de pasta met saus op en strooi er wat geraspte kaas overheen. Buon appetito!

Boodschappenlijstje Lidl:
500 g penne rigata €0,59
300 g biologisch rundergehakt €2,25
3 paprika’s (rood, geel, groen): €0,99
Uien €1,29 voor 2 kg
Zakje geraspte kaas (200 g) €1,19
Pakje gezeefde tomaten €0,49