Citroentaart voor 19 cent p.p.

Ok, iedereen heeft goede voornemens om gezonder te gaan eten. Maar hé op 1 januari zelf mogen we nog wel 1 keer zondigen toch?

Ik luid het nieuwe jaar dan ook in met een heerlijke citroentaart voor 8 personen. Omdat op 1 januari veel supermarkten gesloten zijn, heb ik de ingrediënten van vandaag gekocht bij Albert Heijn (bepaalde filialen zijn bijna altijd open, yes!). De Appie heeft de naam relatief duur te zijn, maar als je slim boodschappen doet en aanbiedingen scoort, kun je toch heel goedkoop uit zijn. Voor deze taart was ik in totaal €1,54 kwijt, dat is 19 cent per persoon! Daar kun je niet voor bij de bakker terecht en geloof mij, deze taart is verrukkelijk!

Voor de taart heb je nodig: 120g margarine, 180g suiker, 180g zelfrijzend bakmeel, 4 eetlepels melk, 2 eieren, 2 citroenen, een mixer en een taartvorm met een doorsnede van 20 cm.

Verwarm de oven voor op 170-180C. Haal de margarine een paar uur van tevoren uit de koelkast zodat deze zacht is. Meng de margarine met de suiker. Rasp de schil van de 2 citroenen en voeg toe. Bewaar de citroenen, je hebt later het sap nodig.

Voeg het zelfrijzend bakmeel, 4 eetlepels melk toe en de eieren toe. Meng alles goed met een mixer. Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart 40-45 minuten. Check met een satéprikker in het midden of de taart gaar is.

Citroentaart voor 19 cent p.p.Als de taart is afgekoeld, maak je bovenin een aantal sneetjes. Pers de citroenen en verwarm 4 eetlepels citroensap en 3 eetlepels suiker in een pannetje. Zorg dat de suiker gesmolten is en giet het mengsel voorzichtig over de cake. Eet smakelijk!

Morgen een gezonder recept 🙂

Boodschappenlijstje AH:
AH BASIC margarine €0,38 voor 250g
AH BASIC kristalsuiker €0,98 voor 1,5kg
AH BASIC zelfrijzend bakmeel €0,49 voor 1 kg
De Zaanse Hoeve Halfvolle melk €0,59 voor 1 l
AH BASIC Witte scharreleieren €1,49 voor 10 stuks
AH Citroenen voordeel €1,99 voor 5 stuks