Wortel-gembersoep voor 28 cent p.p.

Vandaag maak ik mijn op een na goedkoopste recept sinds het ontstaan van deze blog, namelijk voor 28 cent per persoon! Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik het bouillonblokje en de knoflookteen dit keer niet heb “doorberekend”. Dus misschien kom je nog een paar cent duurder uit. Maar dan nog is deze soep heel betaalbaar en vooral heel erg lekker.
Wortel-gembersoep 600 px
Wat heb je nodig?
500 gram winterpeen, 2 grote aardappels, 2 uien, een stukje van 2 cm verse gember, 1 teentje knoflook, 1 groentebouillonblokje, 1 theelepel kerrie, beetje olijfolie en een staafmixer.

Snipper de uien en fruit op heel laag vuur samen met een geperst teentje knoflook. Rasp het stukje gember en doe het bij de uien en knoflook. Was de winterpenen en snijd ze in schijven van ongeveer een centimer dik. Snijd de aardappels in even grote stukjes.
Voeg de kerrie, stukjes wortel en aardappel toe en roer goed. Voeg nu 1 liter water en het groentenbouillonblokje toe. Breng alles aan de kook en laat  met de deksel op de pan zachtjes 20 minuutjes koken.

Na 20 minuten goed pureren met een staafmixer en genieten van je zelfgemaakte soep. Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje Dirk:
1 kg winterpeen €0,89
5 kg aardappelen €2,79
Biogember €0,99
1 kg uien €0,89

Eén gedachte over “Wortel-gembersoep voor 28 cent p.p.”

Reacties zijn gesloten.