Quesadilla met kidneybonen en salsa voor €1,13 p.p.

Hoewel de quesadilla oorspronkelijk uit Mexico komt, heb ik de allerlekkerste vorig jaar gegeten in de bar van het Dreamhotel in New York. Opeens had ik zin om ze eens zelf te maken, dit is een vegetarische variant.
quesadilla eurokoken.nlVoor de salsa: snijd de ui fijn en fruit de helft in een pan met een klein beetje olie. Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe en roer regelmatig.

Doe wat olie in een koekenpan en fruit de andere helft van de ui samen met de uitgeperste knoflook. Voeg de afgegoten kidneybonen toe, samen met een theelepel paprikapoeder en een klein beetje water. Prak de bonen zodat het een soort puree wordt.

Doe het bonenmengsel op een van de tortilla’s, doe daar wat fijngesneden koriander, salsa en geraspte kaas op en leg een volgende tortilla er boven op. Zo maak je er in totaal 3. Maak de koekenpan schoon met wat keukenpapier en bak elke tortilla 1-2 minuten aan beide kanten tot de kaas smelt. Snijd de tortilla’s in puntjes en serveer met extra salsa en crème fraîche.

Boodschappenlijstje Dirk:
4 tomaten €0,58
blik kidneybonen chili €0,82
bekertje crème fraîche €0,35
6 wraps €0,89
1 ui €0,10
100 g kaas €0,35
3 takjes koriander €0,30
2 teentjes knoflook, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 theelepel paprikapoeder

2 gedachten aan “Quesadilla met kidneybonen en salsa voor €1,13 p.p.”

 1. Ik getriggerd er staat in de titel dat het een recept is voor €1,13 maar ik heb het narekend en het klopt hellemaal niet. Dit is een schande voor de mensheid dat ik nieteens kan vertrouwen op een simpel recept. Want ik vertouwde erop dat ik maar €1,13 zou moeten uitgeven maar dat is in werkelijkheid veel meer. Schandalig!!!!

  1. Beste Johanni,

   Er staat in de titel p.p., per persoon dus. Onderaan staan ook duidelijk de prijzen in het boodschappenlijstje. Ik probeer zo goedkoop mogelijk maar lekker te koken, de prijs bereken ik per persoon. En volgens mij zet ik dat er altijd duidelijk bij.

   Groet
   Marjolein

Reacties zijn gesloten.