Bananenbrood voor 12 cent p.p.

Alweer een recept voor slechts 12 cent per persoon! Ik ben er bij mijn berekening van uit gegaan dat je het brood met 10 mensen opeet en dan kun je echt heeeeeele dikke plakken snijden. Dit recept heb ik van een oud-collegaatje dat nu in Australië woont. Het zat al een tijdje opgeslagen in mijn telefoon en vandaag heb ik het dan eindelijk gemaakt. Het is heerlijk Kyra!
bananenbroodOven voorverwarmen op 180 graden. Hussel het bakmeel en de theelepel kaneel door elkaar. Pak een andere kom en prak hierin de bananen fijn. Voeg 125 ml melk, 2 eieren, een eetlepel honing en een scheutje zonnebloemolie toe. Mix met de mixer tot een luchtig beslag. Schep het bakmeel met kaneel hier door. Vet een bakblik in met een beetje olie en leg op de bodem een stukje bakpapier. Doe het beslag in het bakblik en zet 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje Jumbo:
300 (g) zelfrijzend bakmeel €0,48 per kg
3 rijpe bananen €0,99 per kg
125 ml melk €0,86 per liter
2 Jumbo vrije uitloop eieren 10 stuks voor €1,77
eetlepel honing
theelepel kaneel
scheutje zonnebloemolie
stukje bakpapier

2 gedachten aan “Bananenbrood voor 12 cent p.p.”

  1. Ik hou enorm van je blog, ik heb een FB-pagina : gezonde lunchboxen en net dat ietsje meer, wees welkom.
    Ik heb sinds 2j. een maagverkeining (dit ter info), mijn partner is truckchauffeur en hij krijgt niet de traditionele saaie boterham-lunchbox mee, mààr wel elke dag een fris, lekker en gezond slaatje mee.
    Mijn maandbudget is 150 e-€/maand voor alle maaltijden en weet je wat…..HET LUKT!
    Kom en geniet…..vind je er niks aan, oké….even goede vrienden!!!

Reacties zijn gesloten.