Toad in the hole voor 92 cent p.p.

Omdat ik zo’n  4,5 jaar in Londen heb gewoond, heb ik mogen proeven aan een aantal typisch Engelse gerechten. De Engelse keuken staat in het buitenland op zijn zachtst gezegd nou niet bekend als verfijnd maar de Britten hebben toch ook wel heel fijn ‘pubfood’. Neem nou ‘toad in the hole’, letterlijke vertaling ‘pad in de kuil’. Waarbij ik wil benadrukken dat padden aan dit gerecht (gelukkig!) helegaar niet te pas komen 🙂. Gedurende mijn tijd in Londen heb ik een aantal keer heerlijke toad in the hole gegeten. En het is helemaal niet moeilijk om het zelf te maken.
Toad in the hole 600px

Je hebt nodig voor 4 personen:
Voor de toad in the hole: 6 worstjes, 115 g meel, 3 eieren, 180 ml melk, 1 stronk broccoli, snufje zout, olijfolie
Voor de  bijbehorende gravy: 0,5 eetlepel olijfolie, 1 ui, 1 eetlepel bruine suiker, 2 eetlepels meel, 250 ml bouillon, 1 theelepel mosterd, theelepel tijm, eventueel 1 theelepel  Worcestershire saus

Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de meel met een beetje zout in een grote kom. Klop de 2 eieren luchtig en voeg van het derde ei alleen het eiwit toe. Klop dit even op.  Maak een kuiltje in het meel en voeg de opgeklopte eieren toe. Mix de eieren met het meel en voeg steeds een beetje melk toe. Als alle bloem is opgelost, voeg je de rest van de melk toe. Het beslag moet zo dik zijn als pannenkoekenbeslag.

Bak de worstjes gedurende 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de worst) bruin in een pan en leg ze in een ingevette ovenschaal. Giet het beslag rondom de worstjes en zet de schaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook ondertussen de broccoli.

Voor de gravy: Snipper de ui en fruit deze op heel laag vuur gedurende 15 minuten tot dat de ui zacht is. Roer de suiker erdoor en vervolgens het meel. Giet nu de bouillon erbij en blijf roeren. Laat een paar minuutjes inkoken en voeg als laatste de mosterd, tijm en ventueel Worcestersaus toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de toad in the hole met broccoli en wat gravy. Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje Lidl:
6 chipolataworstjes €2,49
1 kg tarwebloem €0,39
10 scharreleieren €1,49
1 l halfvolle melk €0,59
500 g broccoli €0,49
uien €1,29 voor 2 kg
groentebouillonblokjes 10 voor €0,49