Van de zomer was ik jarig en ik wilde nog even mijn verjaardag vieren. Na de drukke werkweek had ik besloten om lekker lui een taart te kopen maar mijn collega haalde mij over om zelf een taart te bakken. Want leuk om te doen, heb je meer voldoening van enzovoort enzovoort. Dus onderweg van kantoor naar huis nog even de ingrediënten gehaald. Ben blij dat ik het gedaan heb want hij was heerlijk. Tnx Mika 🙂 Deze taart is voor 20 personen dus lekker groot. Ik heb ‘m in een vierkante vorm (24x24cm) gebakken. Dit recept is van Albert Heijn maar heb de ingrediënten dit keer bij de Jumbo gehaald want die supermarkt ligt nou eenmaal op de route.
Verwarm de oven voor op 175C en vet de vorm in. Rasp de citroen en pers deze uit. Doe de boter en de suiker in een kom en klop met een mixer luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Meng daarna de citroenrasp, de kwark en de melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en roer met een spatel doorelkaar. Doe het beslag in de springvorm. Snijd de helft van de aardbeien in vieren en duw ze in het beslag tot je ze niet meer kunt zien. en bak de cake in 50 min goudbruin. Laat de taart afkoelen.
Voor de topping meng je de roomkaas, poedersuiker en citroensap tot glazuur. Bestrijk de cake ermee. Snijd de aardbeien doormidden en verdeel ze over de cake. Bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje Jumbo
1 citroen €0,59
150g roomboter €0,51
250g suiker €0,16
3 (scharrel) eieren €0,45
300g magere kwark €0,73
100ml melk €0,09
400g zelfrijzend bakmeel €0,19
2tl bakpoeder €0,16
500g aardbeien €2,76
185g roomkaas €0,49
100g poedersuiker €0,31