Dit weekend ga ik volledig mee in de superfood trend die waarschijnlijk alweer op zijn retour is ;): zoete aardappels uit de oven. Super gemakkelijk, superfood, super gezond en super lekker. Ik maak ze meestal als bijgerecht, maar ze zijn ook heerlijk bij de lunch.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
6 zoete aardappels en dat is het ook meteen 🙂
Verwarm de oven voor op 210 C. Snijd elke aardappel in de lengte door. Snijd hem goed ver in maar zorg dat je ‘m niet doormidden snijdt. Prik met een vork diverse gaatjes in de aardappels. De aardappels zijn best hard dus even goed kracht zetten.
Zet de aardappels zo’n 50 minuten in de oven op bakpapier. De aardappels zijn gaar als er een stroperige zoete vloeistof uit de aardappels stroomt (handig dus als je bakpapier in je ovenschaal doet want anders wordt het een behoorlijk plakkerige bedoening).
Je zult zien dat de aardappels oranje kleuren. Ze hebben een heerlijke zoete beetje pompoenachtige smaak en textuur. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje Deen:
6 zoete aardappels a €2,00 per kg: €2,41