Cottage pie voor 96 cent p.p.

Vandaag een typisch Engels recept, thanks Sofie :). Cottage pie werd eeuwen geleden op het Britse plattenland gemaakt met restjes die over waren: goedkoop dus, maar daarom niet minder lekker. Een perfect recept dus voor eurokoken! Overigens kun je dit recept ook met lam maken, dan verandert wel meteen de naam en heet het gerecht opeens shepherd’s pie.

Cottage pie
Cottage pie

Wat heb je nodig voor 4 personen: 300 gram rundergehakt, 2 kilo aardappels, 1 ui, 225 gram diepvrieserwten, 250 gram winterpeen, blikje tomatenpuree, 2 maggi blokjes, scheutje melk, klontje boter, ovenschaal, mixer.

Verwarm de oven voor op 180C.
Schil de aardappels en kook deze gaar. Rul ondertussen het gehakt bruin, snipper de ui en voeg toe. Maak bouillon van het bouillonblokje en giet dit bij het gehakt. Kook de erwten en in kleine plakjes gesneden wortels beetgaar en voeg toe aan het gehakt. Doe het blikje tomatenpuree erbij. Laat even inkoken. Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappels door een klein scheutje melk toe te voegen en een klontje boter. Als je dit met een mixer doet wordt de puree mooi luchtig. Kieper het gehaktmengsel in de ovenschaal en doe hier de aardappelpuree bovenop.

Even 25 minuten in de oven tot de aardappelpuree een heel klein beetje gaat verkleuren aan de randjes. Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje Albert Heijn:
300 gram rundergehakt €1,89
AH Basic aardappelen iets kruimig, 5 kg voor €2,69
AH uien voordeel 2 kg voor €1,39
AH Basic diepvrieserwten 450 gram voor €0,59
AH winterpeen, 1 kg voor €0,95
AH Basic tomatenpuree €0,12
AH rundvleesbouillon €1,05 (12 blokjes)